Välj rätt adapter till bromsoket

Har stött på allt för många som köpt en större bromsskiva till sin KTM och fått med en adapter för att flytta ut bromsoket. Glada i hågen försökt montera och märkt av den hårda vägen att det inte passar.

Bakgrunden är att det finns två olika bromsok på KTM. Old style är enl bilden till vänster och sitter monterade fram till 2009. Då kom ett nytt bromsok med annat fäste för glidpinnarna, New style bild till höger. Båda oken har samma fäste på gaffeln så tar man hela enheten ok+adaptor kan man flytta den mellan cyklar oavsett årsmodell.


De adaptrar som säljs på ebay och liknande är med stor sannolikhet kinaproduktion och det är inget som hör hemma i samma mening som bromsar. Har sett havererade adaptrar där bromsoket lossnat pga undermåligt materialval. De flesta som säljs på ebay har också applikationslistor som spänner även 09 gränsen och säljaren har således ingen koll på vad de säljer. Vanligtvis är det New style som säljs. Titta noga på adaptern innan du köper så du får rätt. Vill man ha en old style adaptor av hög kvalitet rekommenderar jag Talon TB02.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Riktning vs balansering av vevaxlar

Rätt olja i KTM hydraulkoppling

Glykol din vän i kylsystemet